ГолосUA
08:23 09/10/2008

На Івано-Франківщині продовжують ліквідувати наслідки чергової повені

На Івано-Франківщині працівники Міністерства з надзвичайних ситуації роблять все можливе задля того, аби відкачати воду з будинків та підвальних приміщень міста.

Про це повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-службі МНС.

Наразі, підрозділами МНС відведена вода з 157 житлових будинків (залишилися 38), 118 підвалів (залишилися 65), 438 присадибних ділянок (залишилися 196). 

У селі Підпечери Тисменицького району Івано-Франківщини, де розлилася річка Ворона, працівники Регіонального Річкового координаційного аварійно-рятувального центру МНС переправили до безпечних місць 84 місцевих жителі, та на катамарані евакуювали 19 людей. 

На рятувальних роботах, відкачуванні води з підтоплених об’єктів, для підвезення продуктів харчування, медикаментів та питної води задіяні 645 чоловік і 140 одиниць техніки, з них 385 рятувальників, 51 одиниця техніки та 27 мотопомп МНС.

Загрози життю та здоров’ю жителів області немає.

Нагадаємо, напередодні на Івано-Франківщині сильні опади призвели до підйому рівня ґрунтових вод та води на місцевих невеликих річках та озерах. Внаслідок цього було підтоплено 215 підвалів житлових будівель, 344 присадибні ділянки, 42,5 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 3 дамби, підмито 3 автомобільних мости, в тому числі один на автодорозі державного значення, а також пошкоджено близько 12 кілометрів покриття автомобільних доріг місцевого значення. 

Читайте также по теме