На Івано-Франківщині спостерігається найспокійніша криміногенна обстановка

Івано-Франківщину можна вважати регіоном з найспокійнішою криміногенною обстановкою, оскільки на 10 тисяч населення тут вчиняється 3,7 злочини, тоді як в середньому по Україні цей показник складає 8, 6.

Про це повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Івано-Франківській області, передав кореспондент ГолосUA.

За словами керівника прикарпатської міліції Василя Варцаби, впродовж січня 2011року прикарпатська міліція здійснила комплекс профілактичних заходів, спрямованих на недопущення скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, ефективно працювала над розкриттям злочинів, в тому числі з масиву нерозкритих у минулі роки. 

Як і торік, у структурі злочинності переважають злочини проти власності, зокрема, крадіжки майна. Позитивною тенденцією є те, що порівняно з січнем минулого року на 10% менше скоєно квартирних крадіжок. 

Також, згідно з інформації, в Івано-Франківській області відзначається зменшення кількості пограбувань, менше злочинів скоєно у громадських місцях, не зареєстровано жодного факту незаконного заволодіння транспортним засобом, майже вдвічі менше злочинів скоєно неповнолітніми.

Крім цього, міліція Прикарпаття активізувала зусилля щодо упередження особливо тяжких злочинів на побутовому ґрунті. За фактами погроз убивством порушено 8 кримінальних справ, відтак з початку цього року на території області вчинено лише одне вбивство (торік за аналогічний період – 5).

Читайте также по теме