На Івано-Франківщині створять Регіональну інвестиційну агенцію

 

Одним із доручень Президента України Віктора Януковича під час робочої поїздки на Прикарпаття було створення Регіонального управління по залученню і підтримці інвестицій.

 

Про це під час колегії Івано-Франківської облдержадміністрації заявив голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, глава держави зобов’язав розробити цілий ряд системних заходів для виходу Івано-Франківської області з критичної ситуації. Адже, у першому півріччі 2010 року Прикарпаття зайняло останнє місце в державі по виробництву валового продукту. Тоді як у 2004 році входило в десятку тих областей, які повернулися до виробництва рівня 1990 року.

 

«Для виходу з критичної ситуації ми повинні, в першу чергу, залучити інвестиції в економіку області та створити відповідну структуру, яка б займалася виключно цим. Створення такого підрозділу в облдержадміністрації, а також залучення інвестицій дасть нам можливість створити нові робочі місця», – сказав М. Вишиванюк.

 

Проте для початку необхідно забезпечити відповідний інвестиційний клімат. За словами голови ОДА, до кінця цього року цифра із залучення інвестицій в економіку Івано-Франківської буде сягати 1 млрд. доларів. А це в два рази більше, ніж за весь час незалежності України.

 

Крім цього, в ході робочого візиту на Прикарпаття В. Янукович дав 34 вагомих доручень. Серед них – будівництво та реконструкція доріг у гірській місцевості, будівництво об’їзних доріг навколо Рогатина, Заболотова і Болехова, завершення будівництва всіх мостів та об’єктів, котрі постраждали ще під час повені 2008 року.

 

«Завдання перед нами стоять надзвичайно великі. Роботи – непочатий край, тому спокою спокою не буде нікому», – підсумував губернатор Івано-Франківщини.

 

Читайте также по теме