ГолосUA
08:58 18/04/2010

На Івано-Франківщині триває фестиваль християнської молоді

Втретє в Івано-Франківську фестиваль «Вгору серця» проводить християнська молодь. Називають його «фестивалем Христового міста».

Основна ідея – говорити про Бога сучасними засобами. І задля цього використовують неординарні мистецькі засоби.

Фестиваль відкриється у неділю духовним молодіжно-дитячим мюзиклом «А над нашою вірою – Вічність…» на сцені обласного муздрамтеатру.

Прем’єру підготувала музично-мистецька студія Лілії Литвиненко, що є автором музики. Серед виконавців – і дев’ятирічні діти, і студенти, і відомий на Прикарпатті хор «Осанна».

За словами керівника хору Любові Терлецької, це сучасний спосіб донести добрі ідеї до молоді. Музична вистава на християнську тематику в Івано-Франківську поставлена вперше, хоча для Європи такі акції є традиційними.

Фестиваль триватиме до 6 травня. В його програмі – аматорські вистави, презентація журналу, фотовиставка, розпис бетонної стіни, біблійна школа Тараса Барщевського – провідного українського бібліста, співавтора оновленого перекладу Святого Письма, пластові розваги і арт-майстерні.

У фінальному концерті візьмуть участь християнські колективи з Києва, Івано-Франківська, Тернополя, а також гурти «Гринджоли», «Хвилю Тримай» та «Перкалаба».

Організаторами фестивалю «Вгору серця 2010» є греко-католицька спільнота Віднови у Святому Дусі «Як Марія» та Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ, співорганізатори – агенція «АртПоле».

За матеріалами: «Радіо Свобода»

 

Читайте также по теме