13:50 12/10/2014

На Кіровоградщині кандидат від Порошенка купує виборців? (ВІДЕО)

На Кіровоградщині зафіксували підкуп виборців кандидатом в народні депутати по округу№101 від Блоку Петра Порошенка Олегом Голімбієвським.

Про це заявив кандидат у народні депутати України від «Радикальної партії» по округу №101 Михайло Бевзенко.

Він не лише повідомив про факт підкупу, а й продемонстрував фото і відео, де у Маловисківському районі (смт Смоліно) через школи розповсюджувалась продукція з політичною символікою Блока Петра Порошенка і іменем Олега Гомбілєвського.

«Я отримав сигнал від свідомих і чесних жителів смт Смоліно про те, що в «Смолінському навчально-виховному об’єднані» купують виборців і головне, що цинічно це роблять там, де виховуються наші з Вами діти. Я не міг лишитися байдужим», — розповів Бевзенко.

Сільський голова Микола Мазура, який теж приїхав до освітнього закладу, де викрили Голімбієвського, наголосив, що це ганебно для селищаі пообіцяв надалі пильнувати за роботою нечесного кандидата.

За інформацією «Гречки» з власних джерел подібна ситуація склалась і в Ульяновському районі того ж 101 округу. Так усім вчителям району було видано пакети з канцтоварами, ковдрами і агітаційною продукцією. Роздача відбувалась централізовано через адміністрацію відповідних навчальних закладів.

«Згідно ч. 14 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», надання виборцям чи установам коштів або безоплатно товарів чи інших матеріальних цінностей забороняється. Такі дії кандидатів трактуються як непрямий підкуп виборців і можуть каратися згідно норм Кримінального кодексу України. Тому займатись благодійною та спонсорською діяльністю під час виборів кандидатам в депутати забороняється, і Голімбієвського це теж стосується, хай не забуває про це, хоч він і бандит.» – наголосив Михайло Бевзенко.

Читайте также по теме