ГолосUA
05:59 12/08/2010

На Кіровоградщині відзначатимуть річницю відновлення поховань солдатів Вермахту

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко зустрівся із делегацією Німецької Народної Спілки з догляду за воєнними похованнями на чолі з паном Строєком Вольфгангом, керівником Управління Спілки у Східній Європі.

Під час зустрічі обговорювалися питання візиту до міста Кіровограда Надзвичайного і Повноважного Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні доктора Ганса-Юрґена Гаймзьота та проведення заходів з нагоди 10-річчя відновлення поховань солдатів Вермахту у селі Крупському Кіровоградського району.

Проведення церемонії заплановано на 18 вересня. За словами пана Строєка Вольфганга, завдяки тому що цього дня Кіровоград святкуватиме День міста це дасть можливість німецьким гостям оглянути місто, познайомитись із нашими традиціями. Також він повідомив, що участь у церемонії візьмуть близько ста учасників із Федеративної Республіки Німеччина.

Очікується, що участь у церемонії покладання квітів з нагоди 10-річчя відновлення поховань солдатів Вермахту у селі Крупському візьме Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні доктор Ганс-Юрґен Гаймзьот.

Пан Строєк Вольфганг, керівник Німецької Народної Спілки у Східній Європі, запропонував у переддень церемонії у Крупському організувати покладання квітів у Кіровограді на Меморіальному комплексі «Фортечні вали» на знак вшанування пам’яті загиблих воїнів Червоної армії у роки Великої Вітчизняної війни.

«Ми думаємо, що це дійсно буде правильно, відносно вшанування пам’яті полеглих солдатів як німецьких, так і наших», — погодився із пропозицією пана Строєка Андрій Ніколаєнко.

Під час наради Андрій Ніколаєнко зауважив, що нинішній рік в Україні оголошено Роком ветеранів.

«Цей рік у нашій країні оголошено Роком ветеранів. Ветеранам довгий час не приділялась належна увага з боку влади. Тому Президент і поставив перед головами облдержадміністрацій завдання забезпечити всебічну увагу ветеранам Великої Вітчизняної війни. І виконання цього завдання на особистому контролі Президента», — підкреслив Андрій Ніколаєнко. «Тому у підготовці і проведенні заходів по вшануванню пам’яті полеглих воїнів з нашого боку буде підтримка на найвищому рівні», — продовжив він.

 

Читайте также по теме