ГолосUA
11:08 24/08/2010

На Київщині відбудеться Міжнародний фестиваль повітряних куль

З 24 по 28 серпня в м. Васильків Київської області проходитиме Перший Міжнародний фестиваль повітряних куль «Повітряні пригоди — 2010».

Про це повідомили в Київському клубі повітроплавального спорту «Пілот».

За словами президента «Київського клубу повітроплавального спорту «Пілот» Олексія Пархоменка, Перший міжнародний фестиваль з повітроплавання «Повітряні пригоди-2010» є масштабною міжнародною подією, яка має на меті підвищити рейтинг України у міжнародній спільноті повітроплавців та популяризувати повітряні види спорту серед українців. До того ж, — це унікальний шанс стати учасниками неповторного яскравого і феєричного видовища.

У фестивалі візьмуть участь близько 20 команд з України, Росії, Литви і Саудівської Аравії. Спортивні змагання триватимуть протягом 5 днів за спеціальною програмою, розробленою міжнародною комісією FAI (Federation Aeronautiqe Internationale – Міжнародна авіаційна федерація) з повітроплавального спорту. Аналогічні завдання застосовуються на чемпіонатах світу, Європи та на змаганнях, які мають міжнародний статус.

За загальним підсумком результатів спортивних польотів буде визначений переможець, який отримає Кубок 1-го Міжнародного фестивалю з повітроплавання «Повітряні пригоди 2010». Також у рамках розважальної програми відбудеться розіграш Кубку Київської Русі і призу пілота – «Хоробрий Витязь».

Довідка ГолосUA. Київський клуб повітроплавального спорту «Пілот» – це згуртована команда однодумців, яка працює на розвиток повітроплавання в Україні як спортивного, так і рекреаційного. Основною діяльністю клубу є організація різноманітних повітроплавальних заходів, в т.ч. благодійних. Серед досягнень клубу є встановлення 1-го національного рекорду України з повітроплавання на дальність польоту на тепловому аеростаті з результатом 212 км. за 6 годин польоту, а також головні нагороди і призові місця на різноманітних міжнародних і вітчизняних чемпіонатах, фестивалях і спортивних змаганнях.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме