ГолосUA
18:01 16/10/2009

На Київщині вилучили майже 140 кілограмів неякісного дитячого харчування

Працівники відділу ветеринарної міліції в Київській області вилучили 139 кг неякісних продуктів, призначених для дитячого харчування.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України.

Зі збільшенням кількості дитячих харчових отруєнь міліція Київської області спільно з санепідемслужбами проводять перевірку місць харчування для дітей, а також постачальників продуктів.

"Лише за два тижні співробітники відділу ветеринарної міліції досконало обстежили 31 об’єкт, внаслідок чого було вилучено 139 кг м’яса, риби і молочної продукції", — відзначили в управлінні.

До адміністративної відповідальності притягнуто 27 чоловік.

Як зауважили в МВС, найпоширенішими порушеннями в їдальнях і точках збуту є недотримання умов зберігання і використання прострочених харчових виробів.

В обласній міліції наголосили, що в Переяслав-Хмельницькому правоохоронці зайшли в один з магазинів, який постачає продукти харчування в дитячі садки району. В результаті перевірки було конфісковано 13 кілограмів простроченого товару. Крім того, виявилось, що працівники цього закладу не проходили медичну комісію.

"Представники державних органів і далі проводитимуть перевірку і контролюватимуть якість продуктів харчування", — відзначили в МВС.

Нагадаємо, що у вересні співробітники Київської регіональної митниці разом з представниками СБУ під час митного огляду вантажу, який надійшов з Південної Америки на адресу приватного підприємства в Києві, виявили 75 тонн простроченої яловичини.

За матеріалами: Корреспондент

 

Читайте также по теме