ГолосUA
10:47 26/09/2008

На Київщині затримали перевертнів у погонах

Вчора у місті Бровари, на Київщині було затримано організоване злочинне угруповання до складу якого входили працівники спецслужб України. Про це сьогодні повідомили у прес-центрі МВС.

Злочинне угрупування було затримане під час нападу в одному із місцевих розважаьних центрів на одеського бізнесмена, з метою заволодіння сумою в 1 млн. грн. Затримання здійснювали співробітники ГУБОЗ, УБОЗ МВС України у м. Києві та бійці підрозділу швидкого реагування «Сокіл».

В результаті операції вдалося затимати 5-ти членів угруповання, яке очолював колишній 28-річний працівник Управління державної охорони України. 

Серед затриманих: чинний офіцер Державної служби спецзв’язку і захисту інформації України, 1982 р. н., чинний співробітник СБУ, 1975 р. н., киянин 1979 р. н. і житель Київської області 1983 р. н.

Угруповання протягом тривалого часу здійснювало збройні напади на антикварів, колекціонерів коштовностей. Вони також є причетним до незаконного обігу зброї. Для нападів вони використовували престижні іномарки, одяг і спецзасоби спецпідрозділів, радіостанцію, зброю і методи конспірації.

Як зазначив заступник начальник ГУБОЗ, при затриманні у членів угруповання окрім службових посвідчень було вилучено 100 тис. грн., 8 тис. доларів, автомат Калашникова, два нагана, пістолет ТТ і дві гранати. Зараз Генпрокуратура України вирішує питання про порушення кримінальної справи.

Читайте также по теме