ГолосUA
14:52 25/02/2010

На київську владу подадуть до суду за бурульки

Громадська організація “Фонд “НАША СИЛА” збирається подати до суду на столичну владу через бурульки, які падають з дахів будинків.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

«Ми обурені діями, точніше, бездіяльністю столичної влади, яка ніяк не реагує на те, що відбувається в останні дні на вулицях Києва через потепління», — сказав у коментарі віце-президент Фонду Анатолій Семенець.

«Людей наражають на небезпеку. Адже зафіксовані неодноразові випадки їхнього травмування, є смертельні випадки. Людям ніхто не відшкодовує збитки за транспортні засоби, на які падають бурульки. А влада робить вигляд, що вона тут ні при чому. Хоча саме вона має не допускати подібного», — наголосив він.

Тому, за словами Семенця, «Фонд», в який входить 7 народних депутатів, зробити депутатські звернення до суду щодо цих випадків. «І ми вимагатимемо, щоб за бездіяльність столичних чиновників, які відповідають за цю ланку роботи, було притягнуто до відповідальності», — сказав він.

Віце-президент «Фонду» також зазначив, що найближчими днями у всіх київських районах будуть організовані дружинні групи. «Вони займатимуться безпекою громадян і будуть брати участь в суботниках, прибиратимуть території», — сказав він.

За останні дні до столичних лікарень звернулися кілька десятків людей, на яких із дахів упала бурулька. Вони дістали черепно-мозкові травми. Перший випадок — крига впала на жінку 18 лютого у дворі будинку по вул. Хрещатик, 13. Потім уламки льоду калічили людей на бульв. Лесі Українки, вул. Московській, Січових стрільців, Обсерваторній, Володимирській, Лютеранській, Ярославовім Валу і Гарматній. Така офіційна статистика. Однак медики припускають, що не всі потерпілі зверталися до лікарень по допомогу.

О. Смалюхівська

 

Читайте также по теме