ГолосUA
16:02 19/03/2010

На льодову кампанію на Дніпрі виділили 7 млн. грн., — Мінтранс

Льодова кампанія на Дніпрі, яка стартувала сьогодні на Київському водосховищі, обійдеться державній скарбниці в 7 млн. грн.

Про це повідомив перший заступник міністра транспорту та зв’язку України Василь Шевченко.

«Всі кошти, про які йде мова, всі 7 млн. грн. будуть використані за необхідності », — зазначив чиновник.

У міністерстві транспорту та зв’язку пояснили, що на боротьбу з повінню готові залучити 19 буксирів криголамного типу. Криголам «Капітан Бєлоусов», який стоїть в морському торговому порту Маріуполя, в кампанії задіяний не буде, оскільки він призначений для роботи виключно в морських умовах.

За словами В.Шевченка, раніше буксири не змогли зайти на водосховище через несприятливі умови, оскільки проходять лише в місцях з льоду товщиною до 30 см. А лід на водосховищі вдвічі, а подекуди і втричі, перевищував норму.

Нагадаємо, вчора два буксири льодового класу — «М. Кавіцкій» (Київський річковий порт) і «Л. Голіков» (ДП «Укрводпуть») — проломили 2,5 км льоду на підході до Київського шлюзу. Сьогодні, 19 березня буксири повторно пройшли за вказаним шляхом. Два буксира льодового класу «Айдар» та «Бурун» (ДП «Укрводшлях») почали роботу на Каховському водосховищі, буксир льодового класу «К. Заслонова »- на Дніпродзержинському водосховищі.

За матеріалами: Фокус

 

Читайте также по теме