ГолосUA
10:01 19/04/2010

На Луганщині до 4 років ув’язнення засудили організатора каналу нелегальної еміграції

Набув чинності вирок Краснодонського міськрайсуду Луганської області стосовно одного з організаторів каналу переправлення нелегальних мігрантів із Південно-Східної Азії до країн Євросоюзу.

Функціонування цього каналу припинено співробітниками СБУ у взаємодії з працівниками органів внутрішніх справ, повідомили у прес-центрі СБУ.

У вересні минулого року на під’їзді до Луганська правоохоронці затримали автомобіль з напівпричепом, в якому знаходилися 19 громадян Індії, Пакистану, Шрі-Ланки без документів. Нелегальні мігранти прямували у напрямку західного кордону України, сподіваючись потрапити до Італії та Словаччини. За словами іноземців, за незаконне транспортування до країн Євросоюзу кожен із них сплатив від 15 до 30 тисяч доларів США.

Співробітники СБУ встановили, що група мігрантів прибула з Москви у супроводі громадян України. Діставшись до російсько-українського кордону, зловмисники висадили іноземців та перетнули кордон на автомобілі через пункт пропуску, нелегали ж потрапили на територію України пішки, в обхід митного контролю. Потім правопорушники пересадили мігрантів в інше авто, замаскували їх упаковками з мінеральною водою, та продовжили рух, доки машину не затримали співробітники СБУ та міліції.

Стосовно організатора нелегального переправлення іноземців через держкордон Службою безпеки України було порушено і розслідувано кримінальну справу за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Суд засудив правопорушника до 4 років позбавлення волі.

Два вантажних автомобілі, за допомогою яких скоєно злочин, конфісковані у прибуток держави.

Кримінальні справи стосовно інших осіб, причетних до функціонування каналу нелегальної міграції, виділено в окреме провадження. Слідство за ними триває.

Іноземців передано представникам Державної прикордонної служби для вирішення питання щодо їх депортації з України.

 

Читайте также по теме