ГолосUA
12:53 29/11/2010

На Луганщині працюють 125 небезпечних котелень

 

size="4">Понад 2,6 тис. порушень охорони праці виявили співробітники територіального управління Держгірпромнагляду в Луганській області. 

 

size="4">Про це кореспонденту Голос
size="4">UA
size="4"> повідомили в прес-службі відомства.

 

size="4">Контролери на протязі декількох місяців провели 280 оперативних перевірок підприємств щодо своєчасної підготовки безаварійної роботи підприємств в осінньо-зимовий період.

 

size="4">За результатами перевірок було призупинено експлуатацію 84 одиниць обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності 76 працівників підприємств Луганської області (в т.ч. 16 перших керівників).

 

size="4">За даними Луганської держінспекції промбезпеки та охорони праці у будівництві, котлонагляді та за підйомними спорудами на Луганщині до роботи готові 876 котельних.

 

size="4">У цьому році з напівпідвальних та підвальних приміщень виведено 16 котелень. Між тим, незважаючи на офіційну заборону, таких котелень залишається ще чимало — 125. Через відсутність коштів на будівництво нових замість напівпідвальних вони все ще функціонують, хоча це становить небезпеку для мешканців будівель.

 

size="4">Крім цього, в інспекції викликає занепокоєння робота Попаснянського житлово-комунального об'єднання. З 44 котлів 9 котелень цього регіону в кожній котельні готові до експлуатації лише по одному котлу.

 

size="4">О.Соколова

Читайте также по теме