Елена Соколова
11:45 16/11/2010

На Луганщині продовжується незаконний видобуток вугілля в копанках

 

Робітники міліції провели відпрацювання міста Свердловськ (Луганська область) і виявили цілу низку копанок у стовбурах діючих і закритих шахт.

 

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у відділі зв'язків з громадськістю управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області.

 

Правоохоронці встановили, що днями був самовільно розкритий стовбур поблизу шахти «Должанська Капітальна» ДП «Свердловантрацит». Там здійснювався незаконний видобуток вугілля. А на промисловому майданчику 4 вентиляційного ствола, розташованого в Дубовій балці поблизу селища Володарського, молодий чоловік розкрив вентиляційний пристрій і через нього потрапив до вугільного пласту.

 

Аналогічне незаконне вторгнення інший порушник здійснив на ліквідованій шахті, розташованій в районі Ведмежанський кар'єр поблизу терикону непрацюючої шахти. За даними правоохоронців, цей громадянин організував роботи з розкриття стовбурів і після зачистки погашених стовбурів налагодив незаконний видобуток кам'яного вугілля.

 

На місці проведення незаконних робіт були вилучені два компресори, лебідка з дизельним приводом, пилорама. Крім цього, на штрафмайданчик було відвантажено 2 тонни вугільної маси. Усе вилучене оцінюється в 150 тис. гривень.

 

Ще одна копанка була виявлена на ділянці, розташованій недалеко від селища Павлівка. Один із стовбурів на погашеної виробленні виявився також розкритим, і на місці події було затримано чоловіка, 1970 року народження. Як з'ясувалося, він і був організатором копанки. У нього було вилучено дорогий компресор, автомобіль «Москвич», пересувний вагончик. Все це майно оцінюється в 50 тис. гривень.

 

За всіма цими фактами приймається рішення про залучення винних до відповідальності.

 

Всього ж співробітниками управління по боротьбі з економічною злочинністю за час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання було виявлено 7 фактів незаконного видобутку корисних копалин, вилучено 12 одиниць спецтехніки.

Читайте также по теме