19:40 05/11/2010

На Луганщині викрили конвертаційний центр з оборотом в 50 млн.грн.

 

size="4">У Сєверодонецьку (Луганська область) співробітники податкової міліції викрили конвертаційний центр, обіг якого складав майже 50 млн. грн. Його протиправними послугами користувалися клієнти з 3-х областей.

size="4">Про це кореспонденту Голос
size="4">UA
size="4"> повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації в Луганській області.

size="4">У рамках розслідування кримінальної справи щодо директора одного з місцевих підприємств податківці встановили, що його посадові особи організували діяльність конвертаційного центру. До злочинного угруповання входила низка осіб, у яких були чітко розподілені обов'язки.

size="4">Організатор конвертаційного центру контролював надходження коштів на розрахункові рахунки підконтрольних підприємств. Ще один учасник контролював діяльність транзитних підприємств, здійснював керівництво фіктивними підприємствами і підтримував стосунки з клієнтами-замовниками «послуг».

size="4">Також у групі були особи, які виконували функції бухгалтерів.

size="4">Група діяла за стандартною схемою. У місті були створені кілька фіктивних фірм, на рахунки яких надходили гроші від легальних підприємств Луганської, Харківської та Донецької областей. За платежами проходила оплата товарів чи послуг, яких насправді не було. Після цього гроші знімалися з рахунків готівкою, нібито, на закупівлю товарів. Потім кошти (за винятком відсотків) поверталися посадовим особам легальних підприємств.

size="4">При проведенні обшуку співробітники податкової міліції вилучили 200 тис. грн.,комп'ютерну техніку, магнітні носії, документи фінансово-господарської діяльності і чернетки, які підтверджують протиправну діяльність.

size="4">На даний момент вживаються заходи для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та відшкодування збитків, завданих державі.

Читайте также по теме