Елена Соколова
12:13 26/10/2010

На Луганщині викрили злочинців, які намагалися отримати повернення фіктивного ПДВ на 156 мільйонів гривень

 

 

 

Співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області викрили злочинців, які займалися виготовленням і експортом виробів з кольорових металів.

 

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила співробітник відділу зв'язків із громадськістю УМВСУ в Луганській області Ірина Бурковецька.

 

За її словами, посадові особи товариства з обмеженою відповідальністю “Альфа” використовували складну схему фінансової піраміди для ухилення від оподаткування. Правоохоронці перевірили всю документацію щодо фінансово-господарської діяльності підприємства і встановили, що його керівники заснували декілька фірм на підставних осіб. Згідно укладених договорів, ці міні-фірми нібито здійснювали поставки сировини у вигляді лому кольорових металів на склади ТОВ “Альфа”, але це було лише на папері.

 

Таким чином, у результаті злочинних віртуальних економічних зв'язків між ТОВ “Альфа” і фіктивними фірмами, перед бюджетом був незаконно утворений податковий кредит по ПДВ. Після цього, в податкову інспекцію посадовці ТОВ “Альфа” подали заяву про відшкодування цього фіктивного ПДВ на суму 156 млн. грн. Саме на цю суму було завдано збитків державі.

 

За даним фактом порушено кримінальну справу.

Читайте также по теме