ГолосUA
19:49 03/12/2008

На Лук’янівці власник кіоску закрився з каністрою бензину і погрожував себе спалити

У Києві поруч із станцією метро «Лук’янівська» власник незаконно встановленого кіоску закрився всередині з каністрою бензину і погрожував себе спалити.

Як повідомили Голос.UA в прес-службі міської адміністрації, таким чином він намагався завадити плановому демонтажу незаконно встановлених малих архітектурних форм (МАФів).

За словами в. о. начальника Головного управління контролю за благоустроєм КМДА Віктора Кунца, з 20 запланованих, його працівники змогли демонтувати лише кілька об’єктів.

«Бригаді з демонтажу сьогодні вчинили активний опір власники незаконних МАФів. Зокрема, 40 осіб не давали демонтувати кіоск біля станції метро «Дорогожичі». А біля станції метро «Лук’янівська», представник власника одного з МАФів закрився у кіоску з каністрою бензину, погрожуючи здійснити самоспалення», – розповів Віктор Кунц.

Він додав, що все ж таки один МАФ біля станції метро «Лук’янівська», третина якого перебувала на проїжджій частині було демонтовано, а інший відключили від електроенергії та водовідведення до повного демонтажу.

На думку Віктора Кунца, безпосередню причетність до функціонування незаконних МАФів мають правоохоронні органи районів, які сьогодні красномовно не бажали втручатись у процес демонтажу.

«Обурює те, що замість відведених на демонтаж одного об’єкту 40 хвилин, ми витратили близько трьох годин», – підкреслив начальник. 

Читайте также по теме