ГолосUA
18:20 07/07/2010

На Львівщині розікрали 200 метрів теплотраси

На Львівщині двоє чоловіків за два місяці розікрали майже 200 метрів труби недіючої теплотраси на суму понад півмільйона гривень. />  

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області, передав кореспондент ГолосUA.

За їхньою інформацією, чоловіки ходили до теплотраси майже щодня, поступово відрізали шмат за шматом металевої труби, а потім здавали на металобрухт.

Аби затримати крадіїв, оперативники влаштували засідку. Як розповів виконувач обов’язків начальника карного розшуку Пустомитівського райвідділку міліції Іван Гудзеляк, на крадіїв правоохоронці чекали два дні, коли побачили як злодії заїхали на територію теплоелектростанції УАЗиком і хутко взялися до роботи. Вони врізали металеві шматки труби та одразу ж вантажили у автівку. Однак, коли злодії побачили оперативників, скочили до машини й кинулися утікати. Але, вже за кілька метрів УАЗик загруз у болоті, тож міліціонери швидко наздогнали крадіїв.

Згодом затримані зізнались, що розкрадали теплотрасу не один місяць. Поцуплені шматки труби здавали на металобрухт, а отримані гроші ділили порівну. Загалом злодії викрали майже 200 метрів труби. Шкоду від таких «трудів» ще поки встановлюють, однак попередня сума виходить чимала – понад півмільйона гривень.

Проти мисливців за металом порушили кримінальну справу. За скоєний злочин їм загрожує до п’яти років ув’язнення.

Л. Мицай

 

Читайте также по теме