ГолосUA
18:14 23/07/2010

На Львівщині виявили забруднену нафтою землю

Державна екологічна інспекція в Львівській області провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Юсенко Надра» та виявила, що підприємство здійснює свою діяльність із грубими порушеннями.

Про це повідомили у прес-службі Державної екологічної інспекції у Львівській області.

За їхньою інформацією, підприємство здійснює добування природного газу та нафти, розвідувальне буріння, розподілення та постачання газу. Власне, під час проведення перевірки поблизу свердловини №2-Блажів, інспектори виявили забруднення землі в межах відведеної земельної ділянки нафтою на площі 28 м2. Забруднення спричинене витіканням нафти, яка використовувалася у технологічному процесі при експлуатації свердловини, у зв’язку з розгерметизацією ємності. Об’єм нафти, що витекла становить 0,22 м3.

Біля гирла свердловини №2-Блажів інспектори також візуально виявили забруднення землі нафтошламом. Це є порушенням ст. 96, 164 ЗКУ та ст. 35 Закону України «Про охорону земель». Відібрано проби ґрунту для проведення досліджень.

За фактом виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу підприємства, видано припис на усунення порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірки.

Л. Мицай

 

Читайте также по теме