ГолосUA
05:16 18/08/2010

На Львівщині впав приріст промислового виробництва

Приріст промислового виробництва досягнутий у січні-червні 2010 року закріпити не вдалось. У липні поточного року його обсяги зменшились як порівняно з червнем поточного року, так і з липнем 2009 року.

Про це повідомили у прес-службі ГУ статистики у Львівській області.

У результаті у січні-липні 2010 року відносно аналогічного періоду попереднього року обсяги виробництва зменшились на 0,3%. Погіршилась ситуація у легкій та нафтопереробній промисловості, на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії.

У січні-липні 2010 року відносно січня-липня 2009 року обсяги продукції на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії зменшились на 13,8%, добувної та переробної промисловості зросли відповідно на 3,3% і 2,4%.

У добувній промисловості зростання обсягів виробництва забезпечили підприємства з добування кам’яного вугілля.

У переробній промисловості зростання промислового виробництва відбулось на підприємствах з оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів(на 17,9%), машинобудування (на 10,4%), хімічної і нафтохімічної промисловості (на 9,9%), виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 8,1%), на рівні січня-липня 2009 року спрацювали підприємства металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів.

Водночас зниження промислового виробництва відбулося на підприємствах з целюлозно–паперового виробництва (на 32,7%), з виробництва продуктів нафтоперероблення (на 13,5%), з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції (на 11,0%), легкої промисловості (на 3,3%).

Серед підприємств харчової промисловості найкраще спрацювали підприємства з перероблення та консервування овочів та фруктів, виробництва чаю та кави, з виробництва олії та тваринних жирів, виробництва мінеральних вод та безалкогольних напоїв, з виробництва какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів.

Триває скорочення виробництва на підприємствах борошномельно-круп’яної промисловості, з виробництва молочних продуктів та морозива, хліба та хлібобулочних виробів.

Л. Мицай />  

Читайте также по теме