ГолосUA
14:46 14/03/2009

На Мадагаскарі опозиція захопила владу

Опозиція Мадагаскару заявила про повне скинення влади країни. З такими словами звернувся до громадян, які зібралися на мітинг, лідер опозиції Андрі Радзуеліна. />  

Як повідомив ІТАР-ТАРС, Радзуеліна, виступаючи на демонстрації в центрі столиці, заявив, що президент республіки Марко Равалуманана, депутати і уряд відправлені у відставку.
 

Наступні президентські вибори будуть проведені через два роки.  
 

Радзуеліна додав, що бере владу в країні у свої руки і представив нового прем’єра — Руіндефу Мундзу. Поруч із Радзуеліною на мітингу стояв глава національних зборів Жак Сіла та високопоставлені військові.
 

Представники військової опозиції на Мадагаскарі заявили в п’ятницю, 13 березня, що ввели танки в столицю країни Антананаріву для придушення ворожих дій з боку найманих підрозділів.
 

10 березня начальник штабу збройних сил Мадагаскару Едмонд Разолофомахандрі висунув уряду  ультиматум: якщо протягом 72 годин не припиниться політична криза, збройні сили візьмуть владу у свої руки. Однак уже наступного дня солдати змусили генерала піти у відставку. 9 березня армія Мадагаскару підняла заколот і відмовилася підкорятися президентові країни.

 

Читайте также по теме