ГолосUA
12:45 13/09/2010

На місцевих виборах 31 жовтня як ніколи застосовуватимуть адмінресурс — експерт (ГОЛОС)

Головною особливістю місцевих виборів 2010 року буде спільне використання адміністративного ресурсу.  

Про це заявила директор фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час круглого столу, передав кореспондент ГолосUA.

(ГОЛОС)

“Ми провели опитування серед 22 експертів, які здебільшого відзначили, що головною особливістю виборів буде посилення авторитарних тенденцій і спільне застосування адмінресурсу”, — підкреслила вона.

Водночас І. Бекешкіна наголосила, що на запитання опитування про те, чи пройдуть вибори чесно, “ніхто з експертів не відповів позитивно”.

“Експерти вважають, що головними чинниками, які потрібні для перемоги партії на цих виборах, є наявність фінансових можливостей і значного адміністративного ресурсу. Опитувані переконані, що будуть мати місце істотні системні порушення в окремих регіонах, які вплинуть на отримані результати у цій місцевості”, — зазначила вона.

При цьому опитування показало за її даними, що основна загроза полягає у застосуванні адміністративного тиску, “в першу чергу, з боку функціонерів Партії регіонів на місцеву владу, комісію, опозицію і її спонсорів”.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме