ГолосUA
17:50 28/07/2010

На місцевих виборах нові політичні сили не фігуруватимуть — експерт

На місцевих виборах, 31 жовтня 2010 року, нових політичних сил та фігур не буде.

Таку думку висловив директор Міжнародного інституту демократій, голова правління соціологічних і політичних досліджень “Соціовимір” Сергій Таран на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, коментуючи можливу появу нових політичних сил експерт зауважив, що вірогідність появи “свіжої крові” у політиці маловірогідна ще й через законодавчі обмеження. “Це не відповідатиме закону — як відомо, закон про місцеві вибори не дає права участі в них партіям, створеним менш, ніж за рік до дня голосування,” — зауважив він. />    
Водночас, експерт упевнений, що “українці побачать нові персоналії”, особливо на мажоритарних округах, оскільки саме там будуть спроби місцевих еліт “пролізти” в місцеву владу, домовившись з тими або іншими партіями. “Причому, їх висунення буде, швидше за все, від непопулярних партій, які будуть готові здати свої бренди заради того, щоб ці люди пройшли”, — сказав він.

У свою чергу заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, заявив, що нові політичні сили все-таки матимуть місце на виборах. “Вони не братимуть участі у всеукраїнському масштабі, але в локальному – так”, — уточнив він.

Як приклад експерт назвав “Партію Зелених”, “яка братиме участь у виборах до райради Києва”. “Більшість нових персоналій, які з’являться в ході кампанії, будуть частиною своєрідного тесту “регіоналів”, які “заходять поглянути, яку кількість мажоритарщиків вони зможуть провести, використовуючи адмінресурс”, — підсумував О. Голобуцький.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме