ГолосUA
07:32 27/10/2010

На місці катастрофи літака Качинського знайшли кістки подібні до людських

 

Польські археологи виявили фрагменти кісток на місці авіакатастрофи під Смоленськом, в якій розбився літак Президента Польщі Леха Качиньського. Російські та польські фахівці знову обстежили місце трагедії.

За словами представника військової прокуратури Польщі підполковника Томаша Мацкевича, знахідку вже відправили на експертизу в одну з лікарень Смоленська. У тому випадку, якщо виявиться, що кістки належали людям, їх перевезуть до Москви для подальшого обстеження.

Представник польської військової прокуратури додав, що до теперішнього часу вдалося знайти «кілька тисяч» особистих речей жертв авіакатастрофи, а також фрагментів лайнера, що розбився. Поки невідомо, чи допоможе це встановити причину авіакатастрофи.

Проте, фрагменти кісток, знайдені на місці аварії літака під Смоленськом, можуть підсилити сумніви родичів загиблих в тому, що їм передали для поховання рештки дійсно їхніх близьких. Повідомляється, що родини деяких жертв мають намір провести ексгумацію тіл.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року літак «Ту-154» з членами офіційної польської делегації, яка прямувала на траурні заходи у Катинському меморіалі, розбився біля міста Печерськ Смоленської області Росії. Загинули всі 96 чоловік, що знаходилися на борту літака, у тому числі Президент Польщі Л. Качинський з дружиною.

Раніше повідомлялося, що проект документа російського Міждержавного авіаційного комітету з розслідування причин аварії польського урядового літака під Смоленськом вже в Польщі. У документі, що містить понад 200 сторінок, є 72 укладення щодо можливих причин трагедії і сім рекомендацій про те, як уникнути в майбутньому подібних катастроф.

Польща має 60 днів для розгляду звіту, тільки після цього його можна буде оприлюднити.

За матеріалами: Ліга, ЗІК

Читайте также по теме