ГолосUA
13:44 28/11/2009

На місці підриву «Невського експресу» знайдено елементи вибухівки

На місці підриву "Невського експреса" виявлені елементи вибухового пристрою. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі РФ Володимир Маркін.

Таким чином, підтверджується версія про теракт. Потужність вибухового пристрою, що підірвав поїзд, склала близько 7 кг в тротиловому еквіваленті, повідомив директор ФСБ Олександр Бортніков Президентові РФ Дмитру Медведєву.

Нагадаємо, 27 листопада 2009 р. в 20:25 за київським часом на 284 км Жовтневої залізниці на перегоні Альошкіно-Угловка з рейок зійшли два останні вагони пасажирського поїзда-експреса N166 "Нєвський експрес", що прямував з Москви до Санкт-Петербурга. Ймовірна причина аварії — підрив невстановленого вибухового пристрою. За даним фактом порушена кримінальна справа за ст.205 Кримінального кодексу РФ "тероризм" і за ст.222 (незаконний обіг зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв) КК РФ. За даними Генеральної прокуратури РФ, число загиблих складає 30 осіб. За даними МНС, в поїзді всього разом з машиністом і провідниками знаходилися 682 людини.

За матеріалами "Вести"

 

Читайте также по теме