На наступній сесії Верховної Ради запобігти внутрішнім парламентським конфліктам не вдасться — Фесенко

Основною проблемою наступної сесії Верховної Ради стануть внутрішні політичні конфлікти в середині парламентської більшості.

Про це сказав голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Основні питання та резонансні законопроекти, які розглядатимуться на наступній сесії будуть пов'язані з втіленням економічних реформ, які були заявлені минулого року. Також ті, які зараз заявлені — це Житловий кодекс, Пенсійна реформа, Трудовий кодекс, антикорупційне законодавство, а також Адміністративна реформа, точніше, її продовження”, — сказав він.

У зв'язку з цим, політолог спрогнозував, що у багатьох питаннях у можуть виникнути конфлікти інтересів. “В першу чергу, це конфлікти в середині парламентської більшості. Зокрема, це стосується Пенсійної реформи, тому що і фракція КПУ, і Блок Литвина, висловилися проти підвищення пенсійного віку. Також будуть конфлікти у законопроектах, які стосуються Земельної реформи, адже нинішня влада виступає за те, щоб зняти мораторій на продаж землі, їхні колеги по коаліції — проти цього”, — зазначив В.Фесенко.

Водночас В. Фесенко наголосив, що виникає питання за рахунок чого влада покриватиме брак голосів. “Вони можуть робити це за рахунок “тушок”, адже в тому, що влада хочу ухвалити законопроекти, сумніватися не доводиться”, — наголосив він.

Загалом, експерт охарактеризував наступну сесію парламенту та перше півріччя 2011 року у Верховній Раді “як проблемну, складну, конфліктну”.

Читайте также по теме