ГолосUA
11:59 22/10/2008

На Новий рік Президент хоче отримати працездатні ВР і уряд

Президент України Віктор Ющенко вважає, що дострокові вибори до Верховної Ради повинні відбутися 7 або 14 грудня 2008 року. Про це глава держави заявив сьогодні журналістам перед приміщенням Генпрокуратури України, куди він прибув на допит, — повідомив кореспондент Голос.UA.

Віктор Ющенко зауважив, що якщо ВР своєчасно прийме рішення про фінансування виборів,  ЦВК, окружні комісії і уряд будуть готовими — вибори відбудуться 7 грудня.

Якщо ж депутати від БЮТ блокуватимуть внесення бюджетних змін на 2008 рік, де невід’ємною частиною є фінансування проведення виборів, то це питання буде перенесено на завтра, або на п’ятницю.

Президент зазначив, що в останньому випадку він дасть доручення ЦВК висловитися з приводу графіку підготовки до проведення дострокових виборів.

«Якщо той графік дасть можливість провести вибори 7 грудня – це є одна відповідь. Якщо ж цей графік, відповідно до положення закону, унеможливить це зробити – тоді буде 14 грудня», — пояснив Президент.

Відкладати дострокові вибори на початок 2009 року Віктор Ющенко вважає недоцільним. /> «Тоді робота парламенту і уряду до 1 січня 2009 року може не розпочатися. До початку наступного року ми повинні мати працездатну Верховну Раду і працездатний уряд», — підсумував він.

Читайте также по теме