ГолосUA
13:28 12/06/2010

На Одещині ліквідували два підпільні заводи з виробництва горілки

Співробітники податкової міліції Державної податкової адміністрації в Херсонській області 9-10 червня ліквідували 2 підпільних заводи з виробництва горілки в Одеській області.

Про це повідомив начальник відділу з боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів та інших товарів оперативного управління УПМ ДПА в Херсонській області полковник податкової міліції Володимир Колесников.

За його даними, під час проведення операцій "Курорт-2010" й "Щит" співробітники податкової міліції в Херсонській області вилучили з незаконного обігу 1 799 пляшок горілки 0,5 л з підробленими марками акцизного збору й провели заходи щодо встановлення каналів їх надходження в область.

25 травня слідче управління ПМ ДПА в Херсонській області порушило кримінальну справу за частиною 1 статті 216 і частиною 1 статті 204 Кримінального кодексу за фактом незаконного придбання, транспортування, зберігання з метою збуту й збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, і незаконного виготовлення, підробки, використання й збуту незаконно виготовлених марок акцизного збору.

9-10 червня в Одеській області під час обшуку заводу ТОВ "А", що офіційно не працював з вересня 2009 року, виявлено й припинено його незаконну діяльність з виробництва алкогольних напоїв.

Другий завод ТОВ "К" за документацією виготовляв вино, однак податкова міліція під час обшуку виявила й вилучила з незаконного обігу горілочні напої, за документами нібито закуплені для реалізації.

Загалом з незаконного обігу за матеріалами кримінальної справи вилучено алкогольні напої в кількості 14 035 дал на більш ніж 4,7 млн. гривень, 6 330 дал спирту на 2,2 млн. гривень, обладнання та інші товарно-матеріальні цінності на суму понад 9 млн. грн.

Загалом підакцизну продукцію вилучено майже на 7 млн. грн. /> Наразі справа перебуває в проведенні слідчого відділу податкової міліції ДПА в Херсонській області.

За матеріалами: Українські Новини
 

Читайте также по теме