ГолосUA
17:47 11/02/2011

На “Олімпійському” вже встановлюють 14 нових ліфтів

На НСК «Олімпійський» розпочалося встановлення інноваційних ліфтів для комфортного перевезення уболівальників та гостей.

Про це ГолосUA повідомила Спеціаліст зі зв'язків з громадськістю Національного спортивного комплексу «Олімпійський» Олександра Гриценок.

14 ліфтів нового покоління компанії ОТІС розмістяться у вестибюлі VIP-зони, біля президентської ложі, медіа центру та на північній трибуні стадіону. Ці революційні ліфтові системи працюють за принципово новою технологією, адже вони не потребують машинного приміщення, є безшумними та енергоекономними.

Згідно з повідомленням, індивідуальний дизайн кабін, підібраний у відповідності до функціональних призначень ліфтів, забезпечить комфортність в експлуатації. Кабіни двох вантажних та восьми вантажопасажирських ліфтів оздоблені міцним, зносостійким матеріалом, а конструкція чотирьох панорамних кабін дозволить відвідувачам під час руху помилуватися красою нового стадіону. Також всі вантажопасажирські та пасажирські ліфти повністю відповідають державним стандартам щодо перевезення інвалідів та людей з обмеженими фізичними можливостями.

Встановлені на НСК «Олімпійський» ліфтові системи забезпечать економію енергії на 75% завдяки використанню спеціального регенеративного приводу. Він має здатність збирати електроенергію, яка зазвичай розсіюється у вигляді тепла під час гальмування ліфту, та повертати цю енергію назад до внутрішньої електромережі будівлі для її використання іншими системами. Опція автоматичного відключення освітлення кабіни під час простою додатково зберігатиме на кожен ліфт майже 800 кВт/г на рік.

Ліфтові системи стадіону мають підвищений рівень безпеки та виготовлені з екологічно безпечних та відновлювальних матеріалів. Кожен ліфт обладнано додатковими батареями аварійного живлення, які доведуть кабіну ліфта до найближчої поверхової зупинки і відчинять двері у разі аварійного відключення електромережі. Спеціальні температурні датчики при фіксації підвищеного рівня нагрівання автоматично спрямовують кабіну до найближчого поверхового майданчика, що дозволяє швидко та безпечно евакуювати пасажирів.

Додатковий контроль за ліфтовим обладнанням буде здійснюватись візуальною системою моніторингу. На дисплеї відображатиметься графічна інформація про місцезнаходження кабін ліфтів, відчинення та зачинення дверей, кількість викликів. Це дозволить охоронному та технічному персоналу постійно контролювати роботу та змінювати налаштування ліфтів. Система також включає можливість регулювати пасажиропотік та оптимізувати роботу кожного ліфта при «пікових» навантаженнях.

Ефективність та надійність ліфтового обладнання, що встановлюється на НСК «Олімпійський», було підтверджено у ході експлуатації на вітчизняних та міжнародних об’єктах. Аналогічні системи ліфтів було встановлено на всіх стадіонах XIX Чемпіонату світу з футболу в ПАР, також в новому терміналі F аеропорту «Бориспіль», Донецькому Міжнародному аеропорту.

Читайте также по теме