На озеленення зони навколо НСК “Олімпійський” потрібно 42 мільйони гривень — “Київзеленбуд”

На озеленення півторакілометрової території навколо НСК “Олімпійський” комунальне підприємство “Київзеленбуд” запросило з міського бюджету 42 мільйони гривень.

Про це повідомив генеральний інженер КП “Київзеленбуд” Павло Яцина на брифінгу у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Сама півторакілометрова зона на першому етапі потребує 42 мільйони гривень… Коштів станом наразі немає, але голова адміністрації дав розпорядження щоб вони були виділені”, — сказав П. Яцина.

За його словами озеленення території навколо НСК “Олімпійський” включає у себе висадку нових газонів, посадку нових клумб та дерев. Більша частина коштів, як зазначив П. Яцина, буде витрачена на закупівлю посадкового матеріалу та зерен, які будуть вирощуватися в оранжерейних господарствах підприємства і будуть висаджені в період з 9 до 25 травня 2012 року. “Більшість квітів і рослин, які ми хочемо висаджувати є однорічними. Тому цього року ми закупимо насіння і помістимо їх в оранжерейне господарство”, — пояснив він.

Разом із тим, за словами П. Яцини, повне озеленення Києва та під'їздів до столиці до Євро-2012 обійдеться міському бюджету у 89 мільйонів гривень.

Читайте также по теме