ГолосUA
08:13 15/12/2010

На перше слухання своєї справи Лозінський прийшов з льодяниками і заявив, що не винен

 

 

У Києві розпочався судовий процес у гучній справі екс-нардепа від БЮТ Віктора Лозінського.

Про це пише видання “Сегодня”.

Справу почали в Дніпровському райсуді столиці. В. Лозинського та єгеря Василя Перепелицю до зали привели під посиленим конвоєм, потім принесли чотири ящики з томами кримінальної справи, а біля клітки з екс-нардепом і єгерем виставили посилений конвой з 8 міліціонерів (зазвичай підсудних стережуть троє-четверо). Двоє інших підсудних, Г. Горбенко і М. Ковальський, сіли разом на невеликий лавці недалеко від прокурора.

Адвокат В. Лозінського попросив на час процесу відпустити свого підзахисного під підписку про невиїзд, оскільки у В. Лозінського цілий “букет хвороб”. Видання пише, що на вигляд той трохи схуд і посивів. До того ж захисник виступив з клопотанням зробити засідання закритим. Сам же головний фігурант періодично кашляв і час від часу смоктав льодяники, шелестячи обгортками в клітці. Коли суддя дала слово В. Лозинському, той заявив, що справу потрібно відправити на дорозслідування, після якого, напевно, дані експертиз зміняться. “Я вдячний ГПУ, що всі експертизи показали, що в В. Олійника не було автомобільної травми. У той день я викликав бригаду “швидкої”, яка застала його живим. До вогнепальних поранень В. Олійника я відношення не маю. Але я вчинив тоді правильно, як і повинен був повестися при затриманні озброєного злочинця. У нього ж було два пістолети та ніж”, — заявив екс-нардеп.

 

На запитання видання, чи виправдає його суд, В. Лозинський відповів, що на його думку справа лопне, як мильна бульбашка. “Думаю, що після двох-трьох засідань багато хто побачить, що ця справа — мильна бульбашка. Я хочу, щоб мене відпустили через п'ять хвилин. До речі, я не ховався. Я вільно пересувався по Україні, мене кілька разів зупиняла міліція за порушення правил дорожнього руху, потім відпускала. Мене ніхто до ладу не шукав”, — заявив екс-нардеп.

Попереднє засідання тривало понад 7 годин — довше всіх виступав Є. Горбенко. Він назвав себе постраждалим від В. Олійника і попросив закрити кримінальну справу. Суддя Неля Ластовка не виносила поки жодних рішень по клопотаннях, призначивши наступне засідання на четвер, 16 грудня.

Нагадаємо, В Лозінського звинувачують у вбивстві селянина Валерія Олійника (може загрожувати довічне ув'язнення), а трьох інших фігурантів справи — екс-прокурора Голованівського району Євгена Горбенко, екс-начальника райвідділу Михайла Ковальського і єгеря Василя Перепелицю — у співучасті (термін до 10 років).

 

 

Читайте также по теме