10:13 27/10/2010

На підприємствах Луганщини за охороною праці слідкуватимуть громадські інспектори

 

size="4">На підприємствах Луганської області відновлюють роботу уповноважені трудових колективів з питань охорони праці – громадські інспектори. 

size="4">Про це кореспонденту Голос
size="4">UA
size="4"> повідомили у прес-службі територіального управління Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду в Луганській області.

size="4">Про необхідність таких заходів, зокрема, заявив голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва на зустрічі з колективом теруправління. «Наразі цю службу громадських інспекторів вкрай необхідно відновити. Тому що біля кожної людини державного інспектора не поставиш. А коли цим буде займатись хтось зі своїх же працівників, зі своєї бригади, ланки, то люди будуть знати, що поруч є громадський інспектор, який і догляне за дотриманням правил. Колись у нас ця інституція дуже добре працювала. Треба відновити добре забуте старе», — зазначив голова відомства.

size="4">Ця робота вже розпочалася.
size="4">Першими, куди були спрямовані вимоги про відновлення практики роботи громадських інспекторів з охорони праці, стали вугільні підприємства. Це обумовлено тим, що саме шахти відносять до одних з найбільш небезпечних виробництв. За 9 місяців 2010 на шахтах Луганської області сталося 34 аварії або нещасні випадки зі смертельним результатом. Більше всього допущено зростання травматизму зі смертельними наслідками на підприємствах ДП «Донбасантрацит» — 11 загиблих, ДП «Лисичанськвугілля» і «Первомайськвугілля» — по 6 смертельно травмованих.

size="4">Як зазначив
size="4">начальник Луганської держінспекціі гірничого нагляду у вугільній промисловості, заступник начальника Луганського гірничого округу Володимир Луговський, до генеральних директорів держпідприємств з видобутку вугілля та вугільних підприємств інших видів власності спрямовані листи з вимогами відновити роботу громадських інспекторів з питань охорони праці. 

Читайте также по теме