Людмила Мыцай
05:29 29/10/2010

На підтримку онкохворих дітей у Львові проведуть соціальний проект “Я не один…”

 

 

 

У рамках Lviv Fashion Week, який триватиме 28-31 жовтня, у Львові відбудеться соціальний проект “Я не один…”, спрямований на висвітлення проблеми хворих дітей як однієї з найбільших проблем суспільства.

 

Про це повідомив співорганізатор проекту Андрій Породко на прес-конференції у Львові, передав кореспондент ГолосUA.

 

Він розповів, що даний проект матиме кілька етапів, серед яких проведення благочинного показу “Я не один…”, що відбудеться 31 жовтня у виставковому центрі “Шувар-Експо”.

 

Водночас інший співорганізатор проекту Олександр Єгоров зазначив, що цей показ відбуватиметься в театральній постановці. “Діти презентуватимуть індивідуальні піжами. Але суть не в самому показі, а в приверненні уваги до проблем хворої дитини як такої, а також до благодійності”, — сказав він.

 

Окрім цього, за словами організаторів, у місцях масового скупчення людей вони розповсюджуватимуть сірникові коробки. Це не просто коробки, вони є символічними, адже у них буде знаходитися по два сірника, один з яких буде спалений. На самій коробці з одного боку буде зображення хворої дитини та підпис “Я не один”, а з іншого заклик “Врятуй життя!”.

 

Як розповів А. Породко, у рамках проекту також відбудеться благочинна виставка-аукціон. Вона полягає у тому, що протягом всього часу проведення Львівського тижня моди, у холі виставкового центру “Шувар-Експо” проходитиме фотовиставка “Я не один…”, виставка картин, намальованих дітьми, хворими на онкологічні захворювання та заслуженими художниками України Дмитром Гунцом і Тамарою Волошенко. “Поруч із картинами висітиме чистий аркуш для тих, хто має бажання придбати ці полотна. Список буде формуватися у спеціальному вигляді аукціону — потенційний покупець пише своє ім’я та ціну, кожен наступний вказує своє ім’я і ціну, вищу за попередню. Власником картини стане та людина, чиє ім’я в списку є останнім, а ціна найвища”, — розповів А. Породко.

 

Виручені кошти будуть передані на потреби дітей з онкологічними захворюваннями та на закупівлю операційного ліжка у Центр дитячої ендоскопічної хірургії та хірургії новонароджених.

 

 

Читайте также по теме