ГолосUA
09:15 28/08/2010

На Полтавщині викрили порно-студію

У Комсомольську на Полтавщині накрили кібер-бордель — веб-студія у звичайній квартирі з онлайн трансляцією сексуальних утіх для іноземців.

Із сексуального рабства визволили чотирьох дівчат, побитих, виснажених голодом та психологічно зламаних.

Деякі дівчата по 4 місяці не бачили рідних і не виходили на вулицю, увесь час їх тримали на наркотиках троє організаторів порнографічної веб-студії. Однієї з них вже немає серед живих.

Відчинити двері в квартиру міг лише господар. "Квартира зсередини відчинялася магнітним замком, магніт від якого знаходився в персні організатора групи. Крім того до дівчат був приставлений охоронець щоб вони не змогли втекти", — розповів керівник відділу протидії торгівлі людьми Ігор Мостовий.

Дівчат заманювали обіцянками працювати моделями. В них відбирали паспорти, наркотиками та знущаннями ламали спротив, і тримали в напівпритомному стані. Квартира була нашпигована відеокамерами, усі катування записували на диски в архів.

35-річний організатор такого бізнесу був переконаний у своїй безкарності: студія оформлена в Росії, клієнти — громадяни США, Канади, Австралії та Нідерландів, дівчата повністю ізольовані. Про порностудію навряд чи хтось дізнався, якби не випадкова загибель однієї з секс-рабинь. У міліції є докази, що дівчина втікала через вікно 7-го поверху, бо по ній стріляли гумовими кулями.

Інші дівчата вижили, але потребують лікування. "Одна покінчила життя самогубством, інша — без селезінки, в двох інших зламані щелепи, вставлені спиці і в іншої психічні розлади", — розповів Ігор Мостовий.

Організатора веб-студії, охоронця та комп’ютерника, які забезпечували безперебійну і прибуткову роботу порнобізнесу — заарештовано. Правоохоронці встановлюють особи інших спільників та постраждалих. За попередніми даними, в сексуальному рабстві трійці кібер-злочинців побували щонайменше 20 українок.

Полтавські правоохоронці вже порушили 2 кримінальні справи за фактами незаконного позбавлення волі та розповсюдження порнографічної продукції, але не виключають, що незабаром додасться ще одна — доведення до самогубства, й усі три фігуранти справи щонайменше 15 років проведуть за ґратами.

Нещодавно севастопольські правоохоронці затримали жительку Луганської області, яка продала в сексуальне рабство близько 200 дівчат у Ліван, Сирію, Кіпр та Швейцарію.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме