ГолосUA
05:08 26/08/2010

На Прикарпатті відбувся фестиваль автентичної карпатської кухні

У селі Спас на Коломийщині відбувся перший Міжнародний фестиваль автентичної карпатської кухні «Смачний Спас», гостями якого були представники Швейцарії, Польщі, Австрії, Німеччини, Румунії, Закарпаття, сусідніх гірських районів Прикарпаття.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

На багатолюдному сільському стадіоні в спеціально збудованих дерев`яних альтанках, вбраних “писаними” веретами і вишитими рушниками наметах кожне село презентувало свою самобутню домашню кухню, наввипередки пригощаючи та запрошуючи гостей.

На фестивалі приготували найбільшу порцію грибної юшки у п’ятидесятилітровому казані та понад ста страв за старовинними рецептами покутських родин, частування ними допитливих гостей, які тут же записували рецепти, створення книжки автентичних рецептів «Родинна кулінарія».

В межах “Солодкого Спаса” відбулися конкурс «Країна гурманів», виставка-ярмарок виробників органічної продукції України, конкурс етнічних ремесел «Спаський вернісаж», виступи фольклорно-етнографічних колективів.

За словами головного організатора, голови правління Асоціації виробників органічної продукції «Чиста флора» Михайла Стовп’юка, основне завдання започаткованого фестивалю це розвиток і збереження кулінарної спадщини України, зокрема культури автентичних продуктів харчування Карпатського регіону.

А. Романюк />  

Читайте также по теме