ГолосUA
12:28 17/08/2010

На Прикарпатті зафіксовано 57 фактів порушення вимог пожежної безпеки в лісах

Враховуючи підвищену пожежну небезпеку в Івано-Франківській області працівники різних відомств, в тому числі, і міліції, вживають комплекс профілактичних заходів, спрямованих на недопущення виникнення пожеж.

Про це повідомили у секторі зв’язків з громадськістю Управління Міністерства внутрішніх справ України в Івано-Франківській області.

Згідно повідомлення, мобільні групи у складі працівників міліції та лісового господарства припинили 57 фактів порушення громадянами вимог пожежної безпеки в лісах.

Також за останній час працівники ДАІ склали 189 адміністративних протоколів щодо осіб, які порушили правила дорожнього руху в частині невиконання вимог дорожнього знаку щодо заборони в’їзду до лісопаркових зон та лісових масивів.

Наразі надзвичайних подій, пов’язаних із виникненням пожеж не зафіксовано. Лише 15 серпня у міліцію надійшло повідомлення про те, що на полі сільгосппідприємства у с. Матеївці Коломийського району горить стерня. На місце події так само терміново виїхали пожежники. На щастя, загроза вогню насправді виявилася не такою великою.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника Коломийського міськвідділу міліції Володимир Жупник, було з’ясовано, що в той день у полі працювали працівники сільськогосподарського підприємства, які завантажували органічні добрива на трактор. Один з працівників необачно кинув недопалок, внаслідок чого згодом відходи почали тліти. За порушення правил пожежної безпеки 35-річного чоловіка буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

А. Романюк />  

Читайте также по теме