ГолосUA
15:30 11/12/2010

На Прикарпаття прибув перший прямий поїзд з Донецька

 

Снігом, трембітами, святим Миколаєм, хлібом-сіллю і троїстими музиками зустріла Ворохта перших пасажирів поїзда Донецьк-Дніпропетровськ-Ворохта.

З 25 січня такий поїзд курсуватиме регулярно по непарних днях, а зараз на Прикарпаття прибув перший потяг, у складі якого офіційні делегації Донецької і Дніпропетровської областей.

За словами заступника голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Романа Іваницького, це складова культурно-мистецької програми «Схід-Захід», завдяки якій «відкриваються ворота в Карпати» для мешканців різних областей України.

У складі делегації – шахтарі і металурги, представники влади, туристичних фірм, закладів освіти, культури, журналісти.

У програмі чотириденного перебування на Прикарпатті – відвідання міст Яремчі, Коломиї, Івано-Франківська, гірськолижного курорту «Буковель», ознайомлення з природними та історичними визначними місцями, музеями, налагодження контактів між людьми.

У складі першого поїзда – сім вагонів, серед яких спеціальний автомобілевоз для перевезення легковиків.

За словами заступника начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці Івана Карп’яка, започаткування маршруту Донецьк-Ворохта приурочили до 150-річчя залізниці в Україні в рамках акції «Укрзалізниця єднає Україну».

Новий поїзд дає можливість добратися зі східних областей до Карпат без пересадок і за коротший час.

Хоча планувалося, що такий поїзд курсуватиме лише на час новорічно-різдвяних свят і зимових канікул, залізничники не виключають, що його продовжать на всю зиму, бо бажаючих їхати уже чимало.

За матеріалами: Радіо Свобода

Читайте также по теме