ГолосUA
18:00 30/12/2009

На Пукача у цьому році витратили кілька мільйонів гривень

На пошуки екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача лише в 2009 році Служба безпеки України витратила кілька мільйонів гривень.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

«Операція із затримання Пукача – це також економіка. Ми підрахували — кілька мільйонів гривень лише цього року пішло. Це ціна питання», — сказав глава СБУ.

В.Наливайченко наголосив, що на піймання одного злочинця витрачаються великі суми, оскільки оперативна робота СБУ має більш інтелектуальну спрямованість: агентура, спецтехніка, робота самих спецпідрозділів. «Це дуже дорога операція – затримання одного злочинця», — зазначив він. У цьому контексті В.Наливайченко вкотре поскаржився на критичний рівень фінансування спецслужби.

Говорячи про саму операцію з піймання О.Пукача, він наголосив, що це складно назвати просто успіхом. «Я вам скажу чесно. Це, звісно, успіх, — адже пошуки роками тягнулися.. Але говорити, що це просто великий успіх – не варто. Це більше організація роботи та люди, які здатні йти до кінця і служити державі. Я все-таки вважаю, що це поточна робота, хоча й дуже важлива», — резюмував глава СБУ.

Екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України О.Пукач тривалий час перебував у розшуку і в липні 2009 року був затриманий в Житомирській області спільними зусиллями Генпрокуратури і СБУ. З 23 липня за рішенням суду О.Пукач перебуває під вартою.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. В листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. Тіло досі не поховали, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовлялася ховати сина через те, що не було знайдено голову.

У 2008 році трьох колишніх співробітників департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України — полковників Валерія Костенка та Миколу Протасова, майора Олександра Поповича — визнали винними у скоєнні вбивства журналіста та засудили до 12 (В.Костенка і О.Поповича) та 13 років (М.Протасова) позбавлення волі.

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

 

Читайте также по теме