ГолосUA
07:52 29/09/2010

На російському телебаченні вийде розгромний фільм про Лужкова

Проти екс-мера Москви Юрія Лужкова на федеральних телеканалах Росії буде продовжено пропагандистську кампанію, з якої буде ясно, чому влада не довіряє Лужкову.

У Кремлі впевнені, що мер "абсолютно відв’язався" і готові продовжувати політичне протистояння.

Крім того у кампанії проти екс-мера Москви може бути і кримінальне продовження. Органи СКП та МВС Росії зараз проводять одразу кілька дослідчих перевірок за фактами нібито незаконних дій екс-мера Юрія Лужкова і його дружини Олени Батуріної, які при певних розкладах можуть призвести до порушення кримінальних справ.

Зокрема, приводами для перевірок стали заяви лідера руху "Солідарність" автора доповіді "Лужков. Підсумки" Бориса Нємцова. Він ще у вересні минулого року вперше попросив СКП перевірити факти можливої корупції мера Москви.

Нємцов розповів, що канал НТВ запросив його знятися у фільмі "Дорогий Юрій Михайлович", який планується показати в найближчу суботу, 2 жовтня.

До кінця цього тижня Лужков буде приїжджати в свій кабінет у мерії за речами. "Мені потрібно кілька днів, щоб зібрати особисті речі", — сказав екс-мер. "Тільки нагород у мене кілька шаф", — підкреслив Лужков.

Нагадаємо, 28 вересня президент РФ Дмитро Мєдвєдєв підписав указ, яким відправив Лужкова, який керував Москвою більше 18 років, у відставку "у зв’язку з втратою довіри". В.о. градоначальника призначений Володимир Ресін, що раніше був заступником Лужкова.

Лужков написав листа Мєдвєдєву, в якому заявив про інформаційний терор щодо себе, метою якого повинна була стати його добровільна відставка.

У листі Лужков пише, що приходив до Мєдвєдєва з заявою про відставку, яку глава Кремля не прийняв і не прочитав.

 За матеріалами: ТСН

Читайте также по теме