ГолосUA
05:36 15/06/2010

На Сумщині буревій розніс дах м’ясокомбінату

На Сумщині у Конотопі під час потужної бурі відбулася розгерметизація компресорного обладнання холодильного устаткування мясокомбінату і стався витік аміаку.

Крім цього, у Сумській області щонайменше семеро людей дістали травми, серед них 15-річна дівчина, на яку впало дерево. Зруйновані дахи двох десятків будівель, градом розбиті шибки, вивернуті з корінням дерева.

Даних про постраждалих від витоку аміаку на м’ясокомбінаті — поки що немає. Так стверджують і працівники МНС, і керівництво самого м’ясокомбінату. Утім, люди не на жарт переполошилися. Розповідають: їдкий сморід відчули, щойно почалася гроза.

Буревій пройшов смугою, фактично за 8 хвилин шквальний вітер зірвав понад 4 тисячі квадратних метрів покрівлі м’ясокомбінату. Уламки шиферу, дерев’яних брусів, металу та дощок рознесло на 200 метрів. Саме в цей момент плита перекриття пошкодила трубу, якою надходив аміак, стався витік паро-повітряної суміші. За попередніми підрахунками, витекло близько 30 кілограмів речовини.

Це була труба відсосу аміаку, зараз вона перекрита, повідомив директор підприємства Олександр Сахно.

Концентрація вмісту аміаку у повітрі не перевищує максимально допустимі нормі. Здоровю нічого не загрожує, вважає керівник Конотопського РВ ГУМНСУ в Сумській області Анатолій Запорожченко.

На цей час відомо про 7 постраждалих внаслідок стихії, найбільше дісталося команді футболістів з села Підлипне. Біля того м’ясокомбінату позашляховик із двома гравцями, тренером та водієм всередині, фактично, розчавило уламками даху. Троє чоловіків у лікарні, один із них — у вкрай важкому стані.

Нині в Конотопі ліквідують наслідки негоди. Розчищають дороги та залізничні колії — шквалистий вітер повивертав з корінням півсотні дерев.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме