ГолосUA
10:30 04/10/2009

На Сумщині обмежили збір грибів та ягід

Депутати Сумської обласної ради визначили норми збору грибів, ягід, горіхів та лікарських трав у лісах регіону.

Як повідомили у прес-службі Сумської облради, відтепер кожний громадянин зможе безкоштовно збирати за добу до 25 кілограм ягід, до 30 кг грибів і не більш як 3 кг лісових горіхів. Збір окремих видів трав обмежено 10 кг.

Введення обмежень покликане зупинити неконтрольовану масову заготівлю лісових дарів з метою наживи, яка виснажує природні ресурси.

Нагадаємо, минулої весни до схожих дій вдалися і на Закарпатті. Тоді голова облдержадміністрації Олег Гаваші видав розпорядження, яким затвердив ліміти спеціального використання природних рослинних ресурсів місцевого значення та збирання лікарських рослин у 2009 році. />  
Ліміти збирання лікарських рослин було затверджено на листя подорожника великого, мати-й-мачухи, кропиви дводомної, малини, м’яти, берези; трав звіробою, споришу, золототисячника, череди, деревію, хвоща польового, грицики, фіалки триколірної; квіти ромашки лікарської, пижми, цвіт липи та бузини; плоди шипшини, глоду, каштану, горобини звичайної; шишки вільхи, корінь дев’ясилу, а також на березові бруньки, кору дуба – на Воловеччині, Іршавщині, Мукачівщині, Рахівщині, Свалявщині, Ужгородщині.

За матеріалами: УНІАН , ЗІК

 

Читайте также по теме