ГолосUA
13:35 14/05/2010

На Сумщині одразу двох людей уразила блискавка, один з них загинув

У Ямпільському та Охтирському районі Сумщини одразу двох людей уразила блискавка.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій України.

Зокрема, у Ямпільському районі 21-річний місцевий житель рухався по автодорозі неподалік села Білиця. Раптом здійнявся вітер та полив сильний дощ. Імовірно, хлопець вирішив перечекати негоду. Пізніше люди знайшли бездиханне тіло юнака на дорозі з обгорілим одягом. Медпрацівники згодом установили, що причиною смерті чоловіка стало пряме попадання блискавки.

В Охтирському ж районі внаслідок розряду блискавки постраждав 48-річний тракторист. З’ясувалося, що чоловік уранці проводив польові роботи на території Хухрянської сільської ради. Через деякий час почався сильний дощ, та блискавка уразила чоловіка. Наразі стан його здоров’я задовільний.

МНС закликало громадян України дотримуватися правил поведінки, виконання яких практично унеможливлює трагічне зіткнення з грозовим розрядом: на вулиці уникати дерев, що окремо стоять, не торкатися металевих предметів; на стадіоні – відійти подалі від прапорів, стовпів, прибрати парасольки; у горах – триматися далеко від вершин, не торкатися мокрих скель, триматися подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані 100 м); удома – вимкнути радіо і телевізор; не користуватися електроприладами, а також телефоном. />  

Читайте также по теме