ГолосUA
17:52 01/11/2010

На Сумщині оприлюднення результатів голосування затягують “по телефону”

 

Члени територіальної виборчої комісії міста Суми у телефонному режимі дають вказівки керівникам дільничних комісій, які ще не прибули у тервиборчком для здачі бюлетенів та протоколів, зробити це завтра.

 

Про це повідомив координатор кампанії громадського спостереження за виборами громадянської мережі “Опора” в Сумській області, повідомила прес-служба організації.

 

Зокрема, коли голова дільничної виборчої комісії телефонує до тервиборчкому повідомити, що підрахунок голосів на їхній дільниці завершений у тервиборчкомі просять спакувати бюлетені та протоколи у себе і приїхати вже з ними завтра.

 

У ТВК пояснили такі вказівки великими чергами. Мовляв, надто багато представників дільничних виборчих комісій прибули одночасно до виборчої комісії для здачі виборчих документів.

 

Однак, згідно із виборчим законодавством, одразу після підрахунку голосів і їхнього оформлення в ДВК, передбачене негайне транспортування бюлетенів і протоколів до ТВК. Тим самим, члени виборчих комісій, дослухаючись до подібної вказівки, беруть на себе відповідальність за порушення закону.

Читайте также по теме