ГолосUA
11:50 01/11/2010

На Сумщині протоколи переписують прямо у тервиборчкомах

 

У Недригайлівській територіальній виборчій комісії на Сумщині тривають масові фальсифікації методом переписування наново протоколів дільниць з результатами виборів.

 

Свідком фальсифікації стала спостерігач громадянської мережі “Опора” в Сумській області Олена Мисочник, повідомила прес-служба організації.

 

На цей момент, крім неї, у приміщенні комісії немає жодного спостерігача. За словами О. Мисочник, представники дільничних виборчих комісій, прибувши до тервиборчкому із протоколами з результатами місцевих виборів по Недригайлівському районі, прямо у приміщенні комісії отримали нові чисті бланки протоколів і почали наново їх заповнювати. З 36 протоколів, які надійшли у ТВК, вже переписано 34. Загалом до Недригалівської територіальної виборчої комісії належить 42 дільничних виборчих комісії.

 

О. Мисочник повідомила, що ніхто з присутніх у приміщенні не проявив обурення щодо відвертих фальсифікацій. Вона зателефонувала двом кандидатам від партії «За Україну!». Вони прибули на місце подій, і встигли відзняти на відеокамеру, як голова дільничної комісії з села Червона Слобода в приміщенні тервиборчкому заповнювала чистий протокол. При собі вона мала печатку дільничної комісії, яку поставила на новому протоколі.

 

Спостерігачу “Опори” не вдалося побачити, на користь якого кандидата чи партії переписуються протоколи. Показувати їх представники дільничних виборчих комісій відмовляються і будь-які зауваження щодо фальсифікації ігнорують.

 

Два міліціонери, присутні на дільниці, відповіли спостерігачу “Опори”, що їхня робота полягає у тому, щоб слідкувати за громадським порядком, а не за протоколами.

Читайте также по теме