ГолосUA
16:06 16/11/2009

На території Дніпровського району Києва нарахували 408 безпритульних тварин

Комунальне підприємство "Центр ідентифікації тварин" на розширеному засіданні колегії КМДА відзвітувало про хід виконання заходів "Програми регулювання чисельності безпритульних тварин у Києві".

Як йдеться на офіційному сайті КМДА, відповідно до "Правил утримання домашніх собак та котів у Києві", всі тварини, що утримуються фізичними або юридичними особами і перебувають на території міста, підлягають обов’язковій реєстрації.

Голова Дніпровської районної в Києві державної адміністрації Оксана Мисовська повідомила, що на утриманні мешканців житлових будинків Дніпровського району столиці перебуває 5854 тварини, з них зареєстрованих — 4797 тварин.

"У поточному році в Дніпровському районі проведено 63 рейди з перевірки дотримання правил утримання домашніх тварин, складено 28 протоколів, попереджені 310 власників тварин. На засіданні адміністративної комісії розглянуто 11 справ, на трьох громадян накладено штрафи по 51 гривні, винесено 9 попереджень. Ще 22 протоколи перебувають на розгляді адмінкомісії ", — зазначила О. Мисовська.

Також проводиться роз’яснювальна робота серед підприємств, які розташовані на території Дніпровського району, про необхідність укладення договорів з комунальним підприємством Притулок для тварин на ловлю безпритульних тварин та проведення реєстрації тварин, які постійно проживають на території підприємств.

У 2009 році на території району виявлено 408 безпритульних тварин, з них 91 виловлено з метою стерилізації, вакцинації та повернення собак на попереднє місце перебування. Також була виконана одна заявка на ловлю без повернення тварини. Для порівняння: в 2008 році було виявлено 248 безпритульних тварин, з них 45 виловлені з метою стерилізації, вакцинації і повернення на попереднє місце перебування.

У 2007 році на території району було виявлено 200 безпритульних тварин, з яких 109 виловлені з метою стерилізації, вакцинації і повернення на попереднє місце перебування.

Нагадаємо, що в жовтні 2007 року Київська міська рада вирішила інвестувати 76, 32 мільйонів гривень у регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в 2008-2011 роках.

Як повідомлялося раніше, Київська міськадміністрація має намір продовжувати реалізацію "Програми стерилізації безпритульних тварин", незважаючи на фінансову кризу і зауваження з боку громадських організацій захисту тварин. Київська влада також планувала провести підрахунок безпритульних тварин у столиці.

 

Читайте также по теме