16:28 27/10/2010

На території Луганщини знайдені снаряди часів Великої Вітчизняної війни

 

size="4">Правоохоронці Луганщини затримали «чорних археологів», які розшукували місце аварії потягу, що багато десятиліть тому перевозив боєприпаси.

size="4">Про це кореспонденту
size="4">Голос
size="4">UA
size="4"> повідомили в Центрі пропаганди Головного управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України в Луганській області.

size="4">За інформацією МНС, 
size="4"> в Новокраснянському лісництві, що розташоване на території Кремінського району, були знайдені боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни. Першими на них натрапили саме «чорні археологи». Вони навмисно розшукували снаряди, тому що знали, що за часів війни у цьому місці була аварія потягу, що перевозив боєприпаси.

size="4">Невідомо
size="4">, чим би закінчилася ця історія, якби пошуковики-аматори не потрапили до поля зору співробітників правоохоронних органів. Міліціонери затримали „археологів”, а також знайшли на місці події декілька одиниць боєприпасів.
size="4">Про це вони повідомили Кремінське управління МНС”, — зазначили в Центрі пропаганди. Рятівники оглянули знахідку і визначили, що 3 снаряди мають калібр 152 мм, а ще один боєприпас — 45-миллиметрового калібру. 

size="4">На місці події чергує охорона зі співробітників МВС. Подано заяву на знешкодження снарядів.

Читайте также по теме