ГолосUA
06:06 26/08/2010

На трасі до резиденції Януковича наводять останні штрихи

Протягом тижня буде остаточно дороблена траса Київ—Вишгород—Десна, яка веде із столиці до Межигір’я. 16 км. надміцного асфальту уклали за місяць за 50 млн. гривень.

Трасу, що веде до резиденції Президента, зробили, як і обіцяли, до дня Незалежності, уклавшись в місяць.

«Зараз встановлюємо лише нові дорожні знаки, — розповів виконроб Вишгородського ДЕУ Микола Петкун. — Протягом тижня все закінчимо».

Водії від дороги в захваті. «Дорога, звісно, тепер як іграшка. І раніше тут не сильно трясло, але зараз проїхатися по ній — одне задоволення. Просто як ковзаєш», — сказав водій КамАЗу Олександр, що зупинився на узбіччі відпочити.

І дійсно: такого рівня доріг в країні тепер дві: траса до аеропорту «Бориспіль» і 8 км. дорогі до Вишгороду.

Як розповіли шляховики, тут поклали надміцний асфальт, який може прослужити, взагалі, без ремонту до 15 років, хоча звичайні дороги — приблизно вдвічі менше. Крім того, встановили європейське освітлення (раніше його взагалі не було), яке дозволяє бачити вночі майже як вдень.

Впродовж практично всього шляху на узбіччях траси шляховики прибирають навіть дрібне сміття: папірці, листя. «За день доводиться проходити пішки близько 7 км. Сміття з узбіч збираємо у великі мішки, а потім вантажимо їх на вантажівку», — розповідає працівник Вишгородського ДЕУ Наталія.

Правда, вона запевнила, що так само прибирають і декілька інших доріг, а трасу до Вишгорода чистили і до ремонту.

Глава “Укравтодору” Володимир Демішкан повідомив, що ремонт ділянки обійшовся близько 50 млн. грн. (для порівняння: за словами глави Київавтодору Георгія Глинського, на ремонт доріг в Києві на весь 2010 рік було виділено 69 млн. грн.).

«50 мільйонів — це вартість ремонту 16 км. доріг: 8 км. — в один бік і стільки ж — в інший, тобто один кілометр туди і назад обійшовся близько 6 млн. грн., — розповідає Демішкан. — Це не дорого, нормальна сума для такого ремонту. Що стосується термінів, то робили дороги і швидше».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з ділянки шляху Київ—Вишгород—Десна, по якій їздить на роботу Президент Віктор Янукович, роблять аналог поки єдиної у своєму роді автомагістралі Київ—Бориспіль.

За матеріалами: «Сегодня» />  

Читайте также по теме