ГолосUA
07:23 04/12/2008

На українсько-польському кордоні знову блокують переходи

На українсько-польському кордоні польські пікетувальники блокують переходи. У такий спосіб вони протестують проти нових митних обмежень. Про це повідомила «Німецька хвиля». За інформацією видання, дійшло до сутичок з поліцією.

Протести почалися 1 грудня – відколи польська митниця повідомила про нові норми ввезення з України тютюнових та алкогольних виробів. Згідно з новими правилами, особи, які проживають на кордоні, тепер мають право ввозити в до Польщі до 2 пачок сигарет (замість десяти — як це було раніше), алкогольні напої міцністю від 22% до 80% — 0,5 л, міцністю до 22% — 0,5 л, 0,5 л сухого вина та 2 л пива.

Ці правила обурили тих, хто регулярно переправляв через кордон дозволену кількість визначених товарів і таким чином заробляв на життя. Тому сотні обурених поляків упродовж двох днів перекривали піший перехід «Медика-Шегині», вимагаючи відміни нових обмежень. У ситуацію довелося втрутитися поліцейським, які навіть застосували проти пікетувальників гумові кулі. Правоохоронці пояснюють свої дії як відповідь на агресивну поведінку учасників акції. Мешканці прикордонних територій обіцяють продовження протесту.

 

Читайте также по теме