ГолосUA
07:03 17/04/2009

На українському кордоні на 40% зросла кількість нелегалів з Молдови

На українсько-польському кордоні різко зріс потік нелегальних мігрантів, які є вихідцями з Молдови. Про це повідомила «Німецька хвиля».

За словами керівника Львівського прикордонного загону Андрія Бури, за останні три місяці з-поміж всіх нелегалів найчастіше затримують саме молдаван. З усіх нелегальних мігрантів, яких затримали на українсько-польському кордоні у першому кварталі цього року, 25% — громадяни Молдови. На думку Андрія Бури, з огляду на складну політичну ситуацію в сусідній країні, потік молдаван збільшуватиметься.

„Громадяни Молдови не просять притулку, в’їзд безвізовий, вони безперешкодно приїздять на територію України. На Одещину, а звідти до Львівщини, де намагаються перетнути кордон. Вони не хочуть залишатися навіть у Польщі, їх мета – Франція, Німеччина, Італія, Португалія”, — додав він.

Нагадаємо, після парламентських виборів у Молдові 5 квітня у Кишиневі розпочалися масові акції протесту, які тривали 6 і 7 квітня. Маніфестанти не визнали результатів виборів, згідно з якими комуністична партія, яку очолює президент країни Володимир Воронін, здобула близько 50% голосів.

 

Читайте также по теме