ГолосUA
08:12 15/10/2009

На українців чекають проблеми із закордонними паспортами

31 грудня 2009 року закінчується термін дії генеральної угоди між приватним консорціумом «ЄДАПС» і Міністерством внутрішніх справ на виготовлення закордонних паспортів.

У поточному році, згідно із даними МВС, послуги «ЄДАПС» обійшлися держбюджету майже в 300 мільйонів гривень. Проте, чи буде підписаний новий контракт, невідомо.

Як повідомили в уряді, Кабмін не планує продовжувати угоду з «ЄДАПС» в 2010 році, оскільки вважає: МВС може власними силами виготовляти закордонні паспорти нового зразка.

На даний момент в Кабміні не вирішено, хто і як друкуватиме закордонні паспорти для громадян України наступного року. Уряд фізично не встигне до січня 2010 року, коли терміни контракту, що діє з «ЄДАПС», закінчаться, вивести з управління консорціумом Центр персоналізації документів і оголосити новий тендер на виробництво закордонних паспортів.

У результаті цього з видачею нових документів для виїзду за кордон можуть виникнути проблеми.

«Нехай про це потурбуються Кабмін і МВС. Саме у їх інтересах зробити так, щоб виготовлення паспортів проходило злагоджено і гладко», — впевнений один із творців консорціуму народний депутат Василь Грицак.

За матеріалами: «Дело».

 

Читайте также по теме